Goederen vervoeren met behulp van drones in Londen kan werkelijkheid worden, als we de Londense burgemeester Boris Johnson moeten geloven.

Vervoer van sleutels

Het bedrijf Aspect, gespecialiseerd in het onderhoud van onroerend goed, heeft in een verzoekschrift aan de burgemeester om versoepeling van de regels voor onbemande luchtvaartuigen gevraagd om voorwerpen van sleutels tot zware metalen buizen te vervoeren met drones om zo de vele files in de drukke hoofdstad te omzeilen.

Reële mogelijkheid

In een reactie aan het bedrijf heeft burgemeester Johnson uitgesproken dat hij de potentie ziet om drone-technologie in te zetten om de snelheid van leveringen te verbeteren. Volgens Johnson zijn zaken als veiligheid en beveiliging nog moeilijk te verslaan, maar hij ziet transport via drones als een reële optie voor de drukbevolkte hoofdstad. Johnson heeft de Civil Aviation Authority (CAA) om hulp gevraagd om hem te adviseren over de mogelijkheden.

Reële mogelijkheid

Paul Rowland, Property Manager bij Aspect, is uitgenodigd door het hoofd van de CAA om zijn zaak te bepleiten. Hij vertelt: "Logistieke problemen met bezorging van kleine items - zoals huissleutels - hebben ons bewogen om na te denken over een meer efficiënte oplossing. In het geval van een noodsituatie is het momenteel erg lastig om huissleutels of andere kleine items naar de andere kant van de stad te brengen.""Ik zie een enorme mogelijkheid voor het gebruik van drones in het Verenigd Koninkrijk voor de levering van goederen. De inzet van drones zal leiden tot een afname in het verkeer en positieve invloed hebben op het milieu.", aldus Rowland.

Civil Aviation Authority

CAA verklaarde dat de ontmoeting met Aspect meer inzicht moet verstrekken om de vooruitstrevende plannen van het Britse bedrijf te bespreken en meer inzicht te krijgen in hun verlangen om drones bedrijfsmatig in te zetten. Ook hoopt CAA meer te weten te komen over het type drone dat Aspect wilt inzetten en de werkwijze waarop het bedrijf van plan is te gaan werken. london-lucht-fotolondon-lucht-foto

1 Reacties

  1. Wietse

    Mij lijkt het wel mooi! En dan iedereen met mooie gele bouw helmen over straat

Plaats een reactie