De politie in de stad Corpus Christi in de Amerikaanse staat Texas gebruikt sinds kort een drone om een plaats delict te onderzoeken.

Drone

De quadcopter, een DJI Phantom 2 Vision+, werd woensdag ingezet om foto's en video's te maken van het plaats delict toen een 29-jarige man overleed nadat hij achteruit reed tegen een baseball-kooi van de Carroll High School. Afgelopen donderdag werd de drone gebruikt tijdens een reddingsactie van een gestolen voertuig door een team met duikers.

Veiligheid

Officier Travis Pace van de politie in Corpus Christi verklaart dat de drone in juli is aangeschaft om de veiligheid van de politie en publiek te vergroten. Volgens Pace draagt de drone niet alleen bij aan de veiligheid, maar zorgt ook voor een goede promotie van het politiebureau in Corpus Christi.

Volledig legaal

De politie van Corpus Christi mag drones inzetten waar zij dit nodig acht, aangezien het gebruik van drones voor wetshandhaving is toegestaan door de FAA.

Gift

De drone werd gekocht met geld van een particuliere donatie van een lokaal bedrijf. Deze bijdrage van 2.000 dollar werd onlangs door de gemeenteraad van Corpus Christi toegewezen aan de politie van de Texaanse stad. De politie mocht zelf beslissen hoe het bedrag besteed zou worden, aldus Pace.

0 Reacties

    Plaats een reactie