Vorige week was een droneshop in Woodinville in de Amerikaanse staat Washington het doelwit van een groep inbrekers.

DJI Inspire 1

De winkel met drones, bekend als CopterShop, beschikte over een zeldzame prototype van DJI's nieuwste drone: Inspire 1. De inbrekers leken met voorbedachte raden te komen om het gewilde demo-model te bemachtigen dat tot op heden nog niet verkrijgbaar is voor het grote publiek.

Uniek model

"Het model is de Apple Watch onder de drones. Mensen weten dat het model eraan komt maar nog vrijwel niemand heeft er één", zegt Steve McIrvin, eigenaar van CopterShop.

Video

De bewakingscamera's legden de inbraak vast en de eigenaar zette de beelden direct na de inbraak online. De camerabeelden laten zien hoe twee mannen de winkel via een doorgeslagen ruit binnentreden en de drones razendsnel uit de winkel meenemen.

Onbruikbaar

"Alleen waren de dieven niet zo slim om de afstandsbediening mee te nemen", verklaart McIrvin. "Zonder remote control is de drone voorlopig onbruikbaar en kunnen de dieven er weinig mee." Ook is de Inspire 1 uitgerust met anti-diefstal software. Dit betekent als de drone gerapporteerd is als gestolen, dan zal de drone zich automatisch uitschakelen zodra het apparaat aangesloten wordt aan een computer.

Buit

Naast het demo-model van DJI's Inspire 1 namen de dieven ook enkele kleinere - speelgoed - drones mee.

Inbrekers

Tot op heden ontbreekt enkel spoor van de inbrekers. De gedupeerde eigenaar hoopt dat de camerabeelden zullen bijdragen aan het opsporen van de inbrekers. dji-inspire-1-dronedji-inspire-1-drone

0 Reacties

    Plaats een reactie