Biologen in Oregon kunnen binnenkort over drones beschikken om zalm en kustvogels te tellen. De zalm en kustvogels bevinden zich op moeilijk bereikbare plekken waar drones makkelijk bij kunnen. De biologen kregen van het ‘Oregon Department of Fish and Wildlife’ toestemming om twee drones aan te schaffen.

Veiliger

Om data te verzamelen zal de drone laag vliegen over de zalmen en groepen phalacrocorax vogels. Op dit moment wordt deze data verzameld door vliegtuigen of helikopters. Dit is niet alleen een dure oplossing maar is ook nog een stuk onveiliger. zalm_cormorant_oregon_drone_tellenzalm_cormorant_oregon_drone_tellen

Onzichtbaar

Volgens Dan Avery, van Oregon Department of Fish and Wildlife, hebben de vogels het niet eens in de gaten wanneer een drone over vliegt. Ze blijven rustig zitten en kijken er niet naar om. Zo konden de biologen al dichtbij genoeg komen zonder dat de vogels plotseling weg vlogen.

Toekomst

De Oregon Department of Fish and Wildlife zegt dat er een flinke afname was in het uitvoeren van traditionele lucht onderzoeken omdat er in 2013 een helikopter neer stortte waardoor 3 mensen gewond raakte. Met de komst van drones hoopt de afdeling weer een stijgende lijn in aantal onderzoeken te kunnen waarnemen in de toekomst.

0 Reacties

    Plaats een reactie