De Franse koerierdienst GeoPost, waar onder meer La Poste en DPD onder vallen, experimenteert met drones om pakjes tot 2 kilo te versturen. Op termijn moet dat ook met zwaardere stuks kunnen, zo meldt Knack.be.

Geodrone

Het onbemande vliegtuig, dat voor het Geodrone-project speciaal werd ontwikkeld door Atechsys, test momenteel of het pakjes kan afleveren over een afstand van 1.200 meter. De ambities zijn echter een stuk groter, zo is de drone volgens beide bedrijven in staat om pakjes tot 4 kilo met afmetingen van 40 x 30 x 20 cm af te leveren over een straal van maar liefst 20 kilometer.

Toekomst

De test van Geopost beperkt zich momenteel enkel tot opstijgen, vliegen, landen en terugvliegen naar het vertrekpunt. Mocht de koeriersdienst erin slagen zijn plan ooit ten uitvoer te brengen dan kan het een groot deel van zijn pakjes zo goed als automatisch laten bezorgen.

Bezorging per drone

Het is niet de eerste keer dat een koerierdienst drones overweegt om kleine pakketten te bezorgen. Zo kondigde Amazon een jaar geleden al aan bezig te zijn met drones waarmee pakjes tot 2,3 kilo over een straal van 16 kilometer kunnen bezorgd worden. Ook DHL is reeds bezig om drones in te zetten voor pakketbezorging.

0 Reacties

    Plaats een reactie