Ehang, een startup uit California, plaatste 10 november hun ambitieuze drone project op de crowdfunding website Indiegogo. Het doel was om 100.000 dollar bij elkaar te krijgen om hun Ghost Drone concept in productie te kunnen nemen. En dat is gelukt. De 100.000 dollar grens werd al snel bereikt. En er volgde nog veel meer...

Investering

Met nog maar 10 dagen te gaan heeft het project al ruim 650.000 dollar opgehaald, dus ruim voldoende om de Ghost Drone werkelijkheid te laten worden. Maar dat is nog niet alles, want de Ghost Drone wekte ook de interesse van onder meer twee Chinese ondernemers. Xiaoping Xu en Nick Yang zagen wel wat in het project en besloten te investeren in Ehang. In totaal werd er 10 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf. Het geld wordt gebruik om aan de grote vraag naar de Ghost Drone te voldoen.

Geavanceerde volg functie

Een van de speciale features van de Ghost Drone is een flinke verbetering van de bestaande volg-systemen voor Drones. Met behulp van een klein apparaatje, de G-Box, kan de drone een persoon zonder problemen volgen. De techniek in de Ghost Drone zorgt ervoor dat een camera onder de drone de persoon continu in beeld kan brengen. De drone zelf bevat overigens geen camera, maar is geschikt om bijvoorbeeld een GoPro aan te koppelen.

Auto Follow Mode at Stanford from The Ghost Drone by Ehang USA on Vimeo.

Smartphone app

Via een smartphone app is de Ghost Drone eenvoudig te besturen. Tik op een plaats op de kaart, en de drone vliegt er in een rechte lijn naar toe. Ook zijn er eenvoudige "one-click" commando's beschikbaar om bijvoorbeeld op te stijgen, te landen, of terug te keren.

SDK

De Ghost Drone wordt geleverd met een Software Development Kit (SDK) om zelf programma's te schrijven. Zo is het mogelijk om via eenvoudige commando's alle functies van de Ghost Drone aan te roepen. Zelfs de snelheid waarmee de propellers ronddraaien is via deze SDK aan te passen. ghost_droneghost_drone

0 Reacties

    Plaats een reactie