Het is de eerste DroneBall welke zich laat aansturen door meerdere spelers of drones, de Zyro. Deze nieuwe vliegende drone gedraagt zich als een speler in een virtueel ingestelde arena, waar hij rondzweeft en zigzagt. De Zyro DroneBall is real-life gaming!.

Real life gamen

De bedenkers hebben zich zichtbaar laten inspireren door films, toverstokken en magie, want dat is wat je gaat zien wanneer dit luchtmonster rond raast. De Zyro is door de connectie met draadloze netwerken, afstandsbedieningen en een app op een zeer interessante manier aan te sturen en geeft de gebruiker daardoor het gevoel dat hij op een Wii of PS4 speelt, maar dan zonder scherm. Spelen met de Zyro betekent kiezen uit games voor 1 of 2 personen of teams, grenzen instellen voor virtuele muren en de juiste manier van draaien en passeren. Dat is gamen in real life!

Uiterlijk

Op het eerste gezicht lijkt de Zyro DroneBall geen bijzondere drone, met zijn quadcopter basis. Echter wanneer je beter kijkt – én voelt - merk je direct de verschillen op. Deze drone is speciaal ontworpen om gewaagde bewegingen en een interessante besturing in spelvorm te gieten. De eerste aanwijzing hiervoor is de kenmerkende buitenring van de Zyro, welke ervoor zorgt dat het vliegtuig tegen een stootje kan en dat de bestuurder zich kan laten gaan in de strijd. zyro2zyro2

Mogelijkheden

Spelen met de Zyro begint als bijna elke sport. De Zyro DroneBall wordt in het midden van een veld geplaatst en zal vervolgens de lucht in gaan, naar het speelveld. Vooraf maak je keuze uit onder andere veldafmetingen, de hoogte van het speelveld en de manier waarop de Zyro moet bewegen. Wil je dat de DroneBall zich gedraagt als een tennisbal of puck die in de rondte wordt geslagen, of wil je dat de bal meer voort geduwd moet worden zoals een voet- of basketbal? Er zijn eindeloos veel spellen te spelen met de drone. Je hebt de mogelijkheid te kiezen uit 3 soorten games. Alleen, één tegen één, of met drone-teams. Uiteraard zit het in de planning van de bedenkers om nog veel meer games toe te voegen, aangezien er bijna geen grenzen zijn. Hoogte, grootte, regels en manieren, alles is uit te breiden.

Klaar voor de start

Het enige nadeel van de Zyro is, dat hij momenteel nog niet verkrijgbaar is. Deze trukendoos kan pas geopend worden, wanneer er via Kickstarter voldoende geld is binnengehaald. Er wordt dus hard gewerkt om dit geesteskind leven in te blazen. Gezien de achtergrond van de bedenkers lijkt de kans op slagen groot, maar voor nu is het nog even afwachten! [embed]

2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1449636/video-497538-h264_high.mp4[/embed]

0 Reacties

    Plaats een reactie