Amazon wil een kans om te laten zien dat vervoer via drones veiliger is dan de Amerikaanse overheid denkt. De E-commerce gigant heeft een verzoek voor een demonstratie van haar drone bezorgservice ingediend bij de FAA.

Demonstratie

Amazon wil haar service Prime Air demonstreren en laten zien dat haar drones niet botsen met vliegtuigen of tegen de grond crashen.

Amazon drones

Amazon's drones, nog steeds in ontwikkeling, zullen in een gebied van minstens 60 meter tot maximaal 150 meter boven de grond vliegen. De meeste traditionele vliegtuigen en helikopters vliegen altijd boven 150 meter.

Route

De drones zijn uitgerust met slimme sensoren en computertechnologie om een route te selecteren naar de deur van de klant. Een Amazon medewerker kan tegelijkertijd meerdere drones bedienen, aldus een officiële brief aan de Federal Aviation Administration (FAA). amazon-prime-air-drone-deliveryamazon-prime-air-drone-delivery

Beleid

Met het commentaar op de huidige regelgeving van de FAA schaart Amazon zich achter vele andere partijen - denk aan de agrarische sector en inspectiebedrijven - die ook niet tevreden zijn over het beleid in de Verenigde Staten. Volgens de tegenstanders zou het huidige beleid een flinke rem zijn op de ontwikkeling van deze nieuwe technologie dat de wereld van bezorging en ons wereldbeeld voorgoed kan veranderen.

Verzoeken

Amazon heeft tot op heden meerdere officiële verzoeken ingediend bij de FAA, maar tot op heden zonder succes. Eind vorig jaar dreigde Amazon via een schrijven om haar drone-onderzoek uit de VS weg te halen als de FAA haar regelgeving niet soepeler zou maken. amazon-prime-air-drone-delivery-uavamazon-prime-air-drone-delivery-uav

0 Reacties

    Plaats een reactie