In de Japanse hoofdstad Tokio heeft de politie een nieuw hulpmiddel om drones te bestrijden, namelijk een drone. Sinds de landing van een radioactief geladen quadcopter op het dak van het appartement van de premier Abe zijn de regels omtrent drones in Tokio al flink aangescherpt. Om drones toch preventief uit de lucht te halen is er een drone ontwikkeld die een groot net met zich mee draagt. Door simpelweg over een drone heen te vliegen komt deze vast te zitten in het net en stort deze ook niet neer.

Drone

In een video van een presentatie is de werking van het onbemande luchtvaartuig van de politie te zien. Wanneer een drone ongewenst in de lucht rond vliegt stijgt de grotere politiedrone met een net op en vliegt over de ongewenste drone heen. De drone komt vast te zitten in het net en wordt rustig naar de grond gebracht. Vanaf de grond zal via grote speakers een waarschuwing uitgesproken worden richting de bestuurder van de drone.

Politie

In Tokio voelt de politie zich al enige tijd machteloos tegen de onbemande luchtvaartuigjes die ongewenst in het luchtruim rond vliegen. De komende maand zal de drone uitvoerig getest worden door de politie. In februari 2016 worden 10 drones in gebruik genomen die bestuurd worden door getrainde politie piloten. drone-tokio-netten-politie-vangen-problemen-drones-quadcopter-december-2015drone-tokio-netten-politie-vangen-problemen-drones-quadcopter-december-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie