Er wordt al een tijdje gesproken over de vernieuwde regelgeving in Amerika. Daar is de FAA al een tijdje mee bezig en hakte vorige week definitief een knoop door. Drones tussen de 250 gram en 25 kilogram moeten geregistreerd worden en krijgen ieder een eigen identificatienummer. Nu blijkt echter dat het systeem niet volledig waterdicht is en dat gegevens van de drone piloten op straat komen te liggen.

John Goglia

Naar aanleiding van de nieuwe Amerikaanse regelgeving voor drones is Forbes reporter John Goglia op onderzoek uit gegaan. Hij vroeg zich af wat er gebeurt met de gegevens van de drone piloten die voor 19 februari 2016 hun drones moeten registreren. drone-owners-search-engine-faa-registration-unlocked-drones-amerika-usa-vs-identification-john-goglia-forbes-2015drone-owners-search-engine-faa-registration-unlocked-drones-amerika-usa-vs-identification-john-goglia-forbes-2015

Openbaar toegankelijk

Goglia kwam er al snel achter dat alle gegevens openbaar en voor iedereen toegankelijk zullen zijn. Hierdoor zijn de NAW gegevens van alle Amerikaanse drone piloten openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dit geldt ook voor de gegevens van kinderen vanaf 13 jaar. Alleen de e-mail adressen en credit card gegevens zijn niet openbaar toegankelijk.

Database

Iedereen kan binnenkort de database van de FAA doorzoeken aan de hand van een drone registratienummer. Dit is natuurlijk handig wanneer je een drone vindt in je achtertuin. Echter kan deze informatie ook voor verkeerde doeleinden gebruikt worden en kan iedereen zien in welk huis een peperdure drone ligt. Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse drone bezitters hun drones registreren. De vijf dollar registratie kosten krijgen zij vooralsnog teruggestort op de rekening.

Aanvechten

De Academy of Model Aeronautics, die opkomt voor hobby vliegers, heeft hobby piloten opgeroepen om te wachten met registreren omdat zij proces gaan voeren om de registratieplicht toch nog af te wenden. drone-owners-search-engine-faa-registration-drones-amerika-usa-vs-identification-john-goglia-forbes-toetsenbord-2015drone-owners-search-engine-faa-registration-drones-amerika-usa-vs-identification-john-goglia-forbes-toetsenbord-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie