In 2012 stelde het Congres in Amerika een deadline aan de FAA om drones veilig te integreren in het nationale luchtruim. De FAA liet echter lang op zich wachten waardoor lokale wetgevers intussen genoodzaakt waren om zelf regels op te stellen om drones toch veilig te integreren. Nu is de FAA met een nieuwe regelgeving gekomen die in strijd is met de lokale regels.

Lokale drone wetten

Lokale en nationale wetgevers zijn al lange tijd bezorgd over de veiligheid en privacy risico’s die drones met zich mee brengen. Daarom hebben meer dan 20 staten niet bij de pakken neergezeten en verschillende lokale wetten opgesteld om drones veilig te integreren in het luchtruim en op sommige plekken te verbieden. Hier vallen onder andere de grote steden Chicago, Los Angeles en Miami onder.

Regels en handhaving

In Chicago zijn drones zonder toestemming nu verboden boven scholen, bibliotheken, kerken en privé terrein. In Miami moeten drones minimaal 800 meter afstand houden tot grote publieke evenementen. De politie in Miami beschikt hier ook over jamming technologieën om drones uit de lucht te halen. In Los Angeles lopen drone bestuurders die in de buurt van een luchthaven vliegen het risico op een gevangenisstraf tot zes maanden.

Niet rechtsgeldig

De nieuwe regels van de FAA frustreren de lokale wetgevers omdat hun gemaakte regels niet erkent worden door de FAA. De FAA geeft aan dat zij de enige regelgever van het nationale luchtruim zijn en dat zij de enige zijn die drones mogen verbannen of toestaan. Doordat de FAA de autoriteit heeft gekregen van het Congres zijn hun regels bepalend en zijn de lokale drone regels niet meer rechtsgeldig.

Verdedigen

De lokale wetgevers zijn niet blij met de nieuwe federale drone regels die lang niet zo ver gaan als de lokale drone regels. Daarom gaan verschillende lokale ambtenaren de lokale drone regels verdedigen. Ted Gaines, een republikeinse senator in Californië, heeft aangegeven tegen de landelijke regels in te gaan. “Vertel mij eens hoe een registratie systeem het illegaal gebruik van drones tegen kan gaan? Er zijn zoveel meer praktische manieren om de veiligheid aan te pakken”, aldus Gaines.

New York City en maïsveld in Iowa

Daniel R Garodnick, één van de leden van de gemeenteraad, zegt dat hij niet zal stoppen met strijden tegen de nieuwe federale regels. De landelijke drone regels zullen zich niet zo streng richten op bijvoorbeeld de stad New York zoals de lokale drone regels dat deden. “Je kunt New York City, een target van terrorisme, niet vergelijken met de maïsvelden van Iowa”, zegt Garodnick. “Dat zou voor iedereen duidelijk moeten zijn, maar dat is niet zichtbaar in de nieuwe FAA regels”. new-york-city-cornfield-iowa-quadcopter-drone-faa-regeluations-dronesnl-2015new-york-city-cornfield-iowa-quadcopter-drone-faa-regeluations-dronesnl-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie