De World Rally Championship is op dit moment saai om naar te kijken. Drones moeten daar verandering in brengen. Met behulp van drones is het mogelijk om de adembenemende omgeving in beeld te brengen, wat het entertainmentgehalte ten goede komt. Om het gebruik van drones mogelijk te maken, wordt er een samenwerking aangegaan met de Chinese dronefabrikant DJI.

World Rally Championship

De World Rally Championship (WRC), een jaarlijks kampioenschap in de rallysport dat zich tegenwoordig strekt over 3 verschillende continenten, is saai om naar te kijken wanneer er een live-videoverslag wordt gehouden. Dit heeft één keer plaatsgevonden, en het was ook direct de laatste keer. De beelden zijn namelijk erg eentonig omdat er bij de WRC geen spectaculaire inhaalmanoeuvres of iets dergelijks zijn. Bij de WRC is er bewust voor gekozen om teams op afstand van elkaar te laten rijden, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om de best mogelijke tijd te rijden. De organisatie ziet zelf ook in dat er niet genoeg entertainment is voor de kijker, en daarom moet er verandering komen. Drones zijn hier een ideaal hulpmiddel voor. world-rally-championship-dronesworld-rally-championship-drones

De omgeving

Er mogen dan helaas geen spectaculaire manoeuvres zijn, maar de omgeving is vaak wel prachtig. Een drone is in staat om de WRC daardoor weer aantrekkelijker te maken, aangezien het onbemande vliegtuigje de omgeving van diverse perspectieven in beeld kan brengen. Wanneer deze adembenemende beelden afgewisseld worden met close-ups van de strijdende teams, is er entertainment in overvloed voor de kijker.

Televisiehelikopter

Door de komst van drones, is de televisiehelikopter verleden tijd. De televisiehelikopter brengt namelijk een stuk meer kosten met zich mee, en kan niet op plekken komen waar een drone wel eenvoudig kan komen.

DJI

Vanaf aankomend seizoen wordt de WRC al in beeld gebracht met behulp van drones. Om dit proces goed te laten verlopen gaat de WRC samenwerken met de marktleider in de dronemarkt; DJI. Eind deze maand vindt de eerste ronde van de WRC plaats, in en rond Monte Carlo. Hier wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de onbemande vliegende regisseur.

0 Reacties

    Plaats een reactie