In een test van haar UAS Traffic Management (UTM) systeem heeft NASA 24 drones gelanceerd. Het was de grootste test van het systeem tot nu toe. Er vlogen 24 drones gelijktijdig op 6 verschillende FAA testlocaties verdeeld over de Verenigde Staten.

Grote stap

De test op maandag 19 april 2016 betekent een grote stap in de drone-industrie. NASA ontwierp in samenwerking met de Federal Aviation Administration (FAA) een UAS Traffic Management (UTM)-systeem voor drones.

NASA demonstreert luchtverkeerssysteem voor drones

Luchtverkeerssysteem voor drones

Het UAS Traffic Management (UTM)-systeem is een luchtverkeerssysteem voor commerciële drones dat ervoor zorgt dat drones niet botsen met gebouwen, vliegtuigen of andere drones. NASA's UTM-systeem zou diverse UAS operaties in het luchtruim boven gebouwen en onder bemande vliegtuigen veilig beheren.

Autonoom

Het UAS Traffic Management (UTM)-systeem is opgezet met de gedachte dat een piloot meerdere toestellen kan beheren, aangezien de drones volledig autonoom vliegen.

NASA demonstreert luchtverkeerssysteem voor drones

Partners

Het is geen nieuws dat NASA werkt aan een luchtverkeerssysteem voor drones. Voor het UAS Traffic Management (UTM)-systeem werkt NASA samen met bekende partners als: Airware, Google Inc, Precision Hawk, Verizon en verschillende Amerikaanse universiteiten.

24 drones

Het doel van de test met de 24 drones op 6 verschillende FAA testlocaties was om te kijken of het systeem goed functioneert met drones die op hetzelfde moment vanaf verschillende locaties verbinding maken met het systeem. De succesvolle test is de eerste, maar zeker niet de laatste die NASA gaat uitvoeren voordat het systeem in gebruik kan worden genomen.

NASA demonstreert luchtverkeerssysteem voor drones

Uit het zicht

In oktober zal NASA in samenwerking met FAA testen gaan uitvoeren met vluchten die uit het zicht plaats vinden. In januari 2018 zal er getest worden met de trackings-mogelijkheden van drones, met name boven drukbevolkte gebieden.

2019

Voorlopig zal het systeem van NASA nog uitgebreid onderzocht en getest worden. In 2019 legt NASA haar definitieve testresultaten voor aan de FAA zodat deze een besluit kan vormen over een mogelijke integratie van het systeem.

0 Reacties

    Plaats een reactie