DJI heeft vandaag op een speciale bijeenkomst in Los Angeles haar nieuwste Inspire 2 drone gepresenteerd.

Inspire 2

Eerder deze maand kondigde DJI al aan dat zij vandaag een nieuw product zouden presenteren. Het was nog niet officieel bevestigd, maar het kon bijna niet anders dat het zou gaan om de Inspire 2 drone. Precies twee jaar en een dag na introductie van de Inspire 1 presenteert DJI vandaag haar nieuwste quadcopter voor de professionele markt: DJI Inspire 2.

DJI introduceert Inspire 2

Nieuwe functies

In tegenstelling tot zijn voorganger is de Inspire 2 uitgerust met extra FPV camera, sensoren voor obstakel-detectie en 5.8K beeldverwerkingsprocessor.

Team

DJI Inspire 2 kan bestuurd worden door één persoon, maar ook met z'n tweeën. Dit is één van de punten waarop de Inspire zich onderscheidt van de populaire Phantom-serie. DJI's Inspire quadcopters zijn te besturen met een team van twee personen: één persoon bestuurt de drone, de andere persoon bedient de camera.

FPV camera

Buiten de camera om beelden te maken, is de Inspire 2 ook uitgerust met een extra twee-assige FPV camera. De piloot kan deze camera bedienen en hierdoor de vlucht in First Person View bekijken zonder dat de opnames hier hinder van ondervinden.

DJI introduceert Inspire 2

Topsnelheid

De topsnelheid van DJI Inspire 2 bedraagt 108 kilometer per uur, dus een snel voertuig of actiesporter volgen is voor dit monster geen enkel probleem.

Sensoren

Net zoals de Phantom 4 is ook de Inspire 2 uitgerust met infrarood sensoren zodat het apparaat in staat is om zijn omgeving te detecteren en obstakels te ontwijken tijdens automatische (volg-)missies.

DJI introduceert Inspire 2

2 accu's

Inspire 2 heeft ook een vernieuwd duo-accudesign, dat betekent dat je twee accu's kunt installeren op de quadcopter. De maximale vliegtijd bedraagt hiermee 27 minuten.

Image Processing

Inspire 2 is uitgerust met een hoge capaciteit beeldverwerking en -opslag. De ingebouwde processor verwerkt moeiteloos 5.2K RAW video opname met 4.2Gbps.

DJI introduceert Inspire 2

Opslag

Beelden kunnen worden opgeslagen op SD-kaart, maar DJI introduceert ook een 'eigen memory-stick' genaamd 'CINESSD'. DJI CINESSD is een supersnelle memorystick welke video kan wegschrijven op snelheden tot 4.2Gbps. DJI CINESSD is verkrijgbaar in 120GB en 480GB.

DJI introduceert Inspire 2

Camera

DJI Inspire 2 wordt standaard geleverd exclusief camera, maar is compatible met de Zenmuse X4S3 (699 euro) en X5S camera (2.199 euro).

DJI introduceert Inspire 2

Remote Controller

DJI Inspire 2 kan bediend worden met behulp van 1 of 2 afstandsbedieningen. De afstandsbediening vertoond qua design veel overeenkomst met zijn voorganger. De afstandsbediening is uitgevoerd in een zwart matte kleur. De zender schakelt automatisch tussen 2.4Ghz en 5.8Ghz; afhankelijk van het beste signaal. De afstandsbediening is uitgerust met een Extension poort, HDMI-poort en USB-poort.

DJI introduceert Inspire 2

Prijs

De prijs van de DJI Inspire 2 quadcopter (exclusief camera) bedraagt 3.399 euro.

Phantom 4 PRO

Tijdens de speciale bijeenkomst in Los Angeles kondigde DJI niet alleen de Inspire 2 aan, maar ook een nieuwe versie van Phantom 4 drone: DJI Phantom 4 PRO.

1 Reacties

  1. Bas

    Cool

Plaats een reactie