Onlangs verscheen er een artikel in de Telegraaf over een piloot die het woord Hello schreef met zijn vliegtuig. Het woord was te zien op de vliegradar en werd gemaakt in een vlucht van 37 minuten boven Duitsland. Dronepiloot en vlogger Flying Dutch Fenix daagt nu andere dronepiloten uit ook een woord te schrijven in de lucht. Hij deed het alvast voor en schreef met zijn drone het woord 'DRONES' in de lucht.

Flight Logs

Dronepiloten kunnen in hun flight logs zien welke route de drone heeft afgelegd. Door met een drone een bepaalde route af te leggen wordt het mogelijk om figuren in de lucht te maken. Flying Dutch Fenix schreef met zijn DJI Inspire 1 Pro de tekst DRONES boven rivier de Oude Maas bij Dordrecht.

Drone Drawing Challenge

De Flying Dutch Fenix laat het hier echter niet bij en daagt andere dronepiloten uit om hetzelfde te doen. In de Challenge gelden een aantal restricties. Een woord mag namelijk maar één keer gebruikt worden of een voorwerp mag maar één keer getekend worden. Ook kan een persoon maar één keer uitgedaagd worden. De eerste dronepiloot die door de Flying Dutch Fenix wordt uitgedaagd is Cliff Antoine Jatin. Hij krijgt zeven dagen de tijd om een tekst te schrijven of een tekening te maken.

Piloot

Het idee van de Flying Dutch Fenix komt voort na het lezen van een krantenartikel van de Telegraaf. Daarin was te zien dat een piloot met zijn vliegtuig het woord 'Hello' spelde. Daarnaast wist hij ook een hartje en een vliegtuig te tekenen.

Dronepiloten dagen elkaar uit in de Drone Drawing Challenge

1 Reacties

  1. Jeroen

    Cliff, heeft binnen t uur de challenge geaccepteerd! Dope ✌

Plaats een reactie