Blackberry, ken je ze nog? Tegenwoordig houdt het bedrijf zich bezig met hele andere zaken dan telefoons maken. Het bedrijf werkt samen met Dedrone om geavanceerde detectie en waarschuwingssoftware te maken, om locaties te beschermen tegen niet-geautoriseerd droneverkeer.

Anti-drone systeem

BlackBerry werkt samen met Dedrone om geavanceerde anti-drone systemen te leveren aan bedrijven. De technologie zal worden geïntegreerd in de AtHoc-software van BlackBerry, waardoor realtime waarschuwingen kunnen worden verzonden wanneer onbevoegde drones een gebied binnendringen.

Waarschuwingen

Met het systeem kunnen teamleiders waarschuwingen instellen wanneer ongeautoriseerde drones hun luchtruim binnevliegen. Daarvoor gebruikt men geautomatiseerde waarschuwingen op basis van een reeks criteria. Denk hierbij aan vluchtzones, de bewegingspatronen van een drone en de identiteit -of het gebrek hieraan- van de piloot.

Blackberry werkt met Dedrone aan anti-drone technologie

Crisis Communications System

De samenwerking zorgt ervoor dat de contra-dronetechnologie van Dedrone wordt geïmplementeerd in het BlackBerry AtHoc Crisis Communications System, dat door organisaties over de hele wereld wordt gebruikt om werknemers te beheren en te volgen die mogelijk worden getroffen tijdens het werk tijdens een natuurramp.

Bron: Zdnet.com

Foto: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie