Met de komst van de nieuwe Amerikaanse drone regelgeving komen steeds meer problemen om de hoek kijken. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) ligt dan ook flink onder vuur en helemaal nu het registratiesysteem ook overbelast raakt en al meerdere keren plat werd gelegd.

Registratiesysteem

De nieuwe regelgeving, waarbij alle drone eigenaren hun onbemande luchtvaartuigje vanaf 250 gram verplicht moeten registreren, is door de FAA in sneltreinvaart doorgevoerd en dat neemt de nodige problemen met zich mee. Op 15 december werd bekend gemaakt dat de drones vanaf 21 december geregistreerd moeten worden. Het registratiesysteem werd dus in één week tijd in elkaar gezet en nu blijkt deze al meerdere keren uit de lucht te zijn gehaald voor onderhoud. In de eerste twee dagen werden er maar liefst 45.000 drones geregistreerd.

Voor de Kerst

De registratieplicht werd nog even snel voor de Kerst ingevoerd zodat alle kerstcadeau drones verplicht geregistreerd moesten worden. Ook bleek het registratie systeem niet volledig waterdicht en lopen drone eigenaren het risico dat hun gegevens op straat komen te liggen. Amerikaanse drone eigenaren hebben tot 19 februari de tijd om hun drone voor vijf dollar te registreren.

Boete

Drone eigenaren die na 21 december een ongeregistreerde drone de lucht in sturen lopen het risico op een boete of zelfs een celstraf. De drone eigenaren hadden dus ook maar zeven dagen de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe drone regelgeving.

Keuze

Nu de website van de FAA al meerdere keren plat heeft gelegen staan sommige Amerikanen voor een lastige keuze. Laten zij hun kerstcadeau nog even aan de grond, of gaan zij toch een vluchtje wagen met het risico op een fikse boete? federal-aviation-administration-registratie-systeem-overbelast-plat-wachten-computer-2015federal-aviation-administration-registratie-systeem-overbelast-plat-wachten-computer-2015

Onvrede

Er is veel onvrede over de nieuwe registratieplicht. Veel mensen denken dat dit niets oplost omdat kwaadwillende alsnog met een ongeregistreerde drone kunnen vliegen. Daarnaast is de nieuwe wetgeving in strijd met sommige, strengere, lokale regels. In grote steden als Chicago, New York en Miami zijn de drone regels al ver gevorderd maar deze zijn door de landelijke wetswijziging niet langer rechtsgeldig.

0 Reacties

    Plaats een reactie